Carotare si taiere beton

0745 132 132

GAURA CENTRALA

Gaurile pentru montarea sistemului de evacuare gaze la centralele termice se executa prin carotare diamantata umeda cu un zgomot foarte redus, fara vibratii, fara praf si mizerie, datorita unui sistem special de aspiratie. Pentru executarea unei gauri in beton cu scopul instalarii unei centrale termice, firma noasta va pune la dispozitie o echipa de profesionisti.
gaura centrala
gaura centrala
La executia gaurilor pentru kitul de evacuare la centralele trebuie sa se tina cont de in mod special de tipul centralei (in condensatie sau cu tiraj fortat). In cazul centralelor in condensatie gaurile trebuie sa aiba o inclinatie in sus de 3 grade, iar pentru centralele cu tiraj fortat gaurile trebuie sa fie inclinate in jos.

Centralele mai vechi, cu tiraj fortat, care erau si mai puțin eficiente, gazele de ardere erau evacuate în atmosfera la temperaturi de aproape 110 grade Celsius, pierzând o mare parte din energie in procesul combustiei. In cazul centralelor in condensatie, faptul ca gaura are o inclinatie in sus, apa din condens se intoarce in centrala tinand schimbatorul de caldura la o temperatura ridicata si astfel consumul de gaz este mai mic cu aproximativ 25-30%.
gaura centrala
gaura centrala
gaura centrala
Din 26 septembrie 2015, Directiva ErP (Energy related Products) a intrat în vigoare ca acțiune a Uniunii Europene pentru reducerea emisiilor de carbon. De atunci, importatorii pot aduce in tara doar centrale termice in condensatie. S-a avut in vedere economisirea resurselor naturale dar si reducerea impactul negativ asupra mediului.